Reggeli ébresztőből gyilkosság
2015. október 15. írta: Serendipity87

Reggeli ébresztőből gyilkosság

Egy kedves, lágy hangra kellemesebb ébredni, mintha nyakon öntenek egy vödör vízzel… Ezt az általános igazságot már a régi budapestiek is ismerték. Egy gyári munkás mégis úgy gondolta, hogy jó vicc, ha úgy ébreszti egyik éjszakai műszakos munkatársát, hogy vízzel leönti. A munkatársa nem így gondolta… így gyilkosság lett a vége...

munkasok-fortepan_hu.jpg

Munkások csoportképe (1916) - Forrás: fortepan.hu

 

A budapesti Retek utca 3. száma alatt lévő kolbászgyárban, amely Okányi Imre tulajdona volt, történt egy példátlan értékű eset 1905-ben. Egy januári hajnalon a gyár munkásainak, akik külön szálláson aludtak, hajnali egykor volt az ébresztőjük, hogy megkezdhessék a napi műszakjukat. Nátly Dezső 19 éves előmunkás költögette a társait, de Drucker Ignác, aki egy 38 éves munkás volt, sehogy sem akart fölkelni. Nátly előbb csak tréfálkozott vele, de mivel látta, hogy ez mit sem használ, ezért keresett egy vödröt, majd leöntötte a társát hideg vízzel.

munkasok1-fortepan_hu.jpg

Most még tréfálkoznak, de mi történik ezután? - Forrás: fortepan.hu

 

Drucker, aki még félálomban volt, erre olyan dühbe gurult, hogy kiugrott az ágyából, megragadott egy bárdot, és ütlegelni kezdte vele a társát. De Nátly sem hagyta magát, s mikor látta, hogy a megtréfált Drucker nem viccel, kést rántott, s a társa mellébe döfte. A szerencsétlen Drucker azonnal meghalt. A gyilkos munkást pedig letartóztatta a rendőrség.

Tanulság: Vigyázzunk, hogy hogyan reagálunk a reggeli ébresztőre, mert lehet, hogy nem éljük túl…

 

Forrás:

Esti Újság, 1905.

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor kövesd az oldalt facebook-on is.

A bejegyzés trackback címe:

https://emlekezzbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr697969434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2015.10.15. 15:48:35

A teremtés koronái megint bebizonyították felsőbbrendűségüket, semmi extra, lapozzunk :-)
süti beállítások módosítása