Egy humoros anekdota: a túlbuzgó munkás esete a pórul járt rendőrrel
2015. szeptember 03. írta: Serendipity87

Egy humoros anekdota: a túlbuzgó munkás esete a pórul járt rendőrrel

A régi pestiek a humoros anekdotákból sosem fogytak ki. Lássunk egy vicces esetet a túlbuzgó munkásról és a pórul járt rendőrről:

Történt, hogy az akkori Kerepesi út (ma Rákóczi út) egy darabján javítottak valamit – hogy mit, azt nem tudni – csak annyi biztos, hogy egy árok volt a kocsiúton, amelyből szabályos időközönként egy ásó emelkedett ki, s egy csomó földet csapott az árok szélére. A láthatatlan munkás igen buzgó volt, mert nagymértékben dobálta ki a földet az árokból. Néhány járókelőt el is talált a kihajigált föld, sőt egy idős hölgy arcába egy egész ásónyi szóródott. Szinte sármaszk képződött a hölgy arcán úgy, hogy még a szemét sem tudta kinyitni. Erre hunyorogva rendőr után kezdett kiabálni.

Az épp arra járó rendőr odalépett az árokhoz, és belekiáltott:

-Nem tud jobban…

Tovább nem tudta folytatni, mert egy csomó kavics és homok betömte a száját, s ráadásul az ásó is fültövön csapta. Energikusan akart erre eljárni, odahajolt egészen az árok fölé… De elképedt arra, amit látott… A munkás az ásót elejtve torkaszakadtából kacagott. Erre már a szegény rendőrnek tényleg elfogyott a türelme…Intézkedni akart, de megbotlott és beleesett az árokba. Sérüléseivel a közeli patikába vitték, a munkást pedig egy másik rendőr a legközelebbi őrszobába kísérte.

Tanulság: a túlbuzgóság néha a rendőrségen végződik...

villamos_sinek1-bpkep_fszek_hu.JPG

Villamos sínek lerakása a Hatvani (ma Kossuth L.) utcán - Forrás: bpkep.fszek.hu

 

Forrás:

Pesti Napló (1905)

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor kövesd az oldalt facebook-on is.

A bejegyzés trackback címe:

https://emlekezzbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr887741404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz a mutyipárt 2015.09.03. 19:59:57

Szép történet. Aki kitalálta, aki elhiszi az életében nem lapátolt.
Vezesse már le valaki, hogyan lehet fültövön vágni a gödörből azt aki bekiabál?
Ástam már eleget, ha csak az ásó látszik ki, akkor a koma elég mélyen van, és aki már lapátolt, az garantáltan nem fogja kiemelni a lapátot jó magasan a feje fölé.
süti beállítások módosítása